Warmtepompen verwarmen en koelen

Hoe werken warmtepompen?

Warmtepompen maken integraal deel uit van een airconditioningsysteem. Ze brengen warmte over van de ene omgeving naar een andere via een bepaald koelmiddel. Warmtepompen zijn ook een rendabele manier om te verwarmen en luchtwarmtepompen worden erkend als hernieuwbare warmtetechnologie. In koelmodus brengen warmtepompen warmte over van een kamer of binnenruimte naar de buitenlucht. Zo koelen ze de ruimte binnen. Omgekeerd kunnen warmtepompen ook de aanwezige warmte uit de buitenlucht halen (zelfs wanneer het buiten -20°C is) en deze naar binnen pompen om de ruimtes binnen te verwarmen.

ALFACOOL werkt met de beste merken zijnde, VAILLANT, DAIKIN, RENSON, VIDEIRA, MIDEA, THERMODUCT, VIESSMAN EN ATLANTIC om een lange en duurzame werking te kunnen garanderen. Daarenboven geeft Alfacool een unieke garantie van 3 jaar onder de vorm ‘OMNIUM’ op de geleverde werken en wisselstukken.

Sanitaire warmtepompen

U kan bij ons ook terecht voor sanitaire warmtepompen (boiler met warmtepomp). Hij benut de warmte die in de lucht aanwezig is om sanitair water op te warmen. Hij verbruikt ongeveer 75% minder elektriciteit dan een klassieke elektrische boiler. De sanitaire warmtepomp werkt bij buitentemperaturen van -5 °C tot +35 °C. Hij kan zijn calorieën dus zowel halen uit de buitenlucht als uit de warmere lucht van bijvoorbeeld een garage. In geval van nood schakelt het systeem automatisch over op de elektrische weerstand van de boiler. Zo bent u altijd zeker van sanitair warmwatercomfort, maar gebruikt u niet meer elektriciteit dan nodig is.
Onze keuze uit het ruime assortiment warmtepompboilers is gegaan naar Atlantic (made in France), welke uitgeroepen is tot NR 1 door het magazine Testaankoop*

vaillant
daikin
zehnder
ventilair