LAAT DE ZON JOUW STROOM OPWEKKEN

Kies voor de efficiënte zonnepanelen en omvormers van Alfasun en bouw mee aan een groenere toekomst.

De eindeloze voordelen van zonnepanelen

  • Wanneer je de zon gebruikt als energiebron, verminder je jouw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen met een lagere CO2-uitstoot als gevolg. Je maakt met andere woorden gebruik van duurzame energie en verlaagt zo je ecologische voetafdruk.
  • Omdat je minder afhankelijk bent van het klassieke elektriciteitsnet, mag je je verwachten aan een lagere energierekening.
  • PV panelen verhogen de waarde van je woning, omdat je jouw huis voorziet van duurzame energieopwekking en lagere energiekosten.
  • Een zonnepaneleninstallatie is erg milieuvriendelijk: de installatie produceert geen schadelijke uitstoot, beschermt het milieu en vermindert klimaatverandering.
  • Moderne zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee. Met een gemiddelde terugverdientijd van 5 à 10 jaar is het dus zonder twijfel een duurzame investering op lange termijn.
  • Zonnepanelen kunnen erg flexibel worden ingezet op verschillende locaties. Zonnepanelen installeren op een plat dak, een schuin dak, op de grond of zelfs tegen een gevel? Bijna alles is mogelijk.

Kortom, zonnepanelen hebben een positief effect op het milieu én je portefeuille. Bovendien wordt de kostprijs van een volledige installatie jaar na jaar goedkoper, terwijl de technologie grote sprongen vooruit maakt.

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

De terugverdientijd van zonnepanelen verwijst naar de tijd die nodig is om de initiële investering in zonnepanelen ’terug te verdienen’ via de besparingen op je energierekening. Met andere woorden, het bepaalt hoe lang het duurt voordat de investering zichzelf terugbetaalt en je begint te profiteren van pure winst.

De berekening van de terugverdientijd is vrij eenvoudig. Je deelt gewoon de totale kostprijs van de installatie door de jaarlijkse energiebesparingen. Het resultaat is het aantal jaren waarna je jouw investering hebt terugverdient.

Voor een gemiddeld gezin ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 10 jaar. Dit lijkt misschien een grote marge, maar uiteindelijk is de terugverdientijd sterk afhankelijk van de totale investeringskosten, het aantal zonuren op een jaar, de marktprijs van elektriciteit, je huidige energietarief en het daarbij horende injectietarief.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Een afspraak maken?

Alfasun helpt je graag om de overstap te maken naar groene energie. Onze deskundige installateurs staan voor je klaar om een antwoord te geven op al je vragen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en ontdek hoe we samen een duurzamere toekomst kunnen creëren.

Maak een afspraak