Dynamische sturing: haal het meeste uit jouw thuisbatterij en/of laadpaal

Met behulp van dynamische batterijsturing kan je de laad- en ontlaadtijden van een batterij optimaliseren om de beschikbare energie efficiënter te gebruiken op bepaalde momenten. De technologie biedt heel wat voordelen, zoals betere batterijprestaties, lagere energiekosten en een optimale spreiding en gebruik van opgewekte zonne-energie.

De app van Flexio bijvoorbeeld maakt dynamische sturing mogelijk voor je thuisbatterij en laadpaal. Dankzij zijn slimme energiebeheer houdt hij bij de spreiding van je energiegebruik rekening met je huidige energietarief. De app leest de data uit van je digitale meter om zo je batterij of laadpaal te sturen voor een gebalanceerd elektriciteitsnet bij je thuis.

Wat houdt dynamische sturing van een laadpaal juist in?

Wanneer je ervoor kiest om je laadpaal dynamisch te sturen, wordt de overproductie van je zonnepanelen gebruikt om je elektrische auto op te laden. Hierdoor gebruik je dus zo weinig mogelijk stroom van het elektriciteitsnet om je batterij vol te krijgen. Omdat dynamische sturing rekening houdt met zowel de productie, het verbruik en de consumptie van energie, is deze oplossing de goedkoopste manier van elektrisch laden.

Wat heb je nodig om te kunnen starten met dynamische sturing?

Dynamische sturing kan worden toegepast op zowat alle types van batterijen. Alfasun installeert bij jou thuis een hardware box die alle uitmetingen doet van het verbruik en opbrengst van de woning. De software zal dan bepalen wanneer de batterij zal laden of ontladen. Voor het gebruik van deze innovatieve technologie wordt een maandelijkse bijdrage gevraagd.

Elke gezins- of bedrijfssituatie is anders. Daarom komt een adviseur van Alfasun graag bij je langs om jouw persoonlijke behoeften en zorgen te bespreken en meer info te geven omtrent dynamische sturing.

Veelgestelde vragen over smart energy

Een afspraak maken?

Ben je particulier of heb je een bedrijf? Bij Alfasun staan we steeds klaar met deskundig advies om je te helpen met de overstap naar groene energie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en ontdek hoe we samen een duurzamere toekomst kunnen creëren.

Maak een afspraak