Kies voor optimale energie-efficiëntie en garandeer de continuïteit van je bedrijfsactiviteiten met een batterijsysteem.

Haal ik voordeel uit een batterijsysteem voor mijn bedrijf?

Het voordeel

Een batterijsysteem in combinatie met zonnepanelen biedt heel wat voordelen voor een bedrijf:

  1. De opgewekte zonne-energie die wordt opgeslagen, kan later gebruikt worden wanneer er minder of geen zonlicht is zoals ’s nachts. Zo verhoog je dus de zelfvoorziening van je bedrijf en verminder je de afhankelijkheid van het net.
  2. Tijdens piekuren met hogere energieprijzen maak je gebruik van de opgeslagen zonne-energie, met lagere energiekosten als resultaat.
  3. Opslag van een teveel aan opgewekte energie tijdens piekuren is vaak voordeliger dan energie terugleveren aan het net.
  4. Een batterijsysteem vlakt de piekvraag naar energie van je bedrijf af en draagt dus bij aan een stabiel elektriciteitsnet.
  5. Sommige batterijsystemen bieden een noodstroomvoorziening: ze kunnen dus dienen als back-up voor belangrijke bedrijfsprocessen tijdens een stroomuitval.
  6. Batterijsystemen benadrukken de inzet voor duurzaamheid en hebben hierdoor een positief effect op het bedrijfsimago.
  7. Batterijen bieden heel wat flexibiliteit op het vlak van energiebeheer. Dit zorgt voor optimalisatie van het energieverbruik in een bedrijf.
  8. Dynamische batterijsturing maakt het mogelijk om de laad- en ontlaadtijden van een batterij optimaliseren om de beschikbare energie efficiënter te gebruiken op bepaalde momenten.

Alfasun installeert jouw batterijsysteem

Zonne-energie en batterijsystemen zijn een krachtig duo voor elk bedrijf dat streeft naar energieonafhankelijkheid en duurzaamheid. Met de juiste planning, een correcte installatie en een zorgvuldig beheer geniet je bedrijf van alle voordelen die deze technologie te bieden heeft.

Alfasun biedt je geavanceerde oplossingen aan die naadloos aansluiten bij de energiebehoeften van je bedrijf. Onze ervaren vakmensen brengen de noden, wensen, zorgen en budget van je bedrijf in kaart en voorzien je van advies op maat.

Veelgestelde vragen over thuisbatterijen

Een afspraak maken?

Ben je particulier of heb je een bedrijf? Bij Alfasun staan we steeds klaar met deskundig advies om je te helpen met de overstap naar groene energie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en ontdek hoe we samen een duurzamere toekomst kunnen creëren.

Maak een afspraak